Grécko - Athény - Athén, a civilizáció bölcsője | Zájazdy Orient Travel 2022

Athén, a civilizáció bölcsője

Grécko

Athény

Zájazd zakúpilo klientov
12 fotografií
13.10. - 16.10.2022
4 dní / 3 nocí
Raňajky
Letecky
osoba od / zájazd 569
Iný termín
Popis Termíny Destinácia Program Hodnotenie

Popis

1. nap: Utazás

Indulás Görögország fővárosába, Athénba. Athén Európa egyik legegyedülállóbb városa, melyet átitat a történelem. Számtalan érdekes hellyel és ritka látnivalóval büszkélkedhet, nem utolsó sorban a demokrácia bölcsőjeként szokták emlegetni. A reptéri transzfer után elfoglaljuk a szállásunkat, majd teszünk egy sétát a központban. Egy kis helyi tavernában megkóstoljuk a görög konyha remekeit, majd visszatérünk a szállodába, hogy kipihenjük magunkat és másnap készen álljunk felfedezni ezt a csodálatos várost.

2. nap:

Délelőtt: Akropolisz, ókori piactér, Monasztiraki

Athéni városnézésünket az Akropolisszal kezdjük, amelynek sorsa, történelme és nagyszerűsége túlragyogja a világ sok más ismert és népszerű helyének fényét. Itt emelkedik a híres Parthenon, az emberiség kulturális örökségének ékköve. Athén eme fő templomát Athéné istennőnek szentelték. A Parthenon árnyékában húzódik meg egy hasonlóképpen nevezetes épület, az Erehtion. A szentély oldalában látható az a 6 oszlop ahol márványba faragva örökítették meg az antik női szépségideálokat.

Az Akropolisz megtekintése után sétánkat az ókori piactér felé folytatjuk.

Elhaladunk a római piactér mellett, meglátjuk a Szelek Tornyát, melyet az i.e. 1. századtól a szél irányának meghatározásához használtak, majd Hadrianusz Könyvtárát érintve elérünk az ókori piactérre. Az ókori piactér (klasszikus agóra) pezsgő társadalmi életének felidézése után megtekintjük az agora múzeumot, majd Hephaisztosz, a kovácsok istenének templomát, ahonnan bámulatos kilátás nyílik az Akropoliszra. Sétánkat a Monasztiraki térről induló bazársornál fejezzük be. Plaka, az óváros keskeny kis utcák szövevényeivel varázsol el, ahol egymást érik a kisebb-nagyobb üzletek, ajándék boltok, kávézók és éttermek.

Délután: Lükabéttosz - hegy

A délutáni órákban ellátogatunk Athén legmagasabb pontjára, a szinte mindenhonnan látható, 277 méter magas Lükabéttosz-hegyre. A hegy tetején a 19. században épült a Szent György-kápolna, továbbá egy étterem és egy szabadtéri színház is található itt, ahol a görög és külföldi zenei élet számos neves személyisége adott koncertet. Innen indulunk vissza a szállodába.

3. nap

Délelőtt: Parlament - őrségváltás, Amália kiránynő kertje, Márványstadion, Olymposzi Zeusz templom, Akropolisz - múzeum

Athén egyik kihagyhatatlan látványossága a parlament előtti őrségváltás. Mai sétánkat a napot a Syntagma téren kezdjük, amelynek keleti oldalán található Görögország parlamentje. Az őrségváltás megtekintése után átsétálunk a Nemzeti Kertbe, amelyet Amália királynő alapított a 19. században mintegy 1500 mediterrán növényfajtát betelepítve. A parkból a Zappeion felé sétálunk tovább, majd a megtekintjük a Kalimarmarot, azaz a Márványstadiont, ahol az első modern kori olimpiai játékokat is tartották. Következő megállónk az Olymposzi Zeusz templom maradványainál lesz, amelyet egykoron Görögország legnagyobb templomaként tartották számon. Egy rövid kávészünet után meglátogatjuk az új Akropolisz múzeumot, amely 2009-ben nyitotta meg kapuit. A múzeumot Athén leglátványosabb múzeumaként tartják számon, amely az Akropolisz alatt található, és ötvözi a modern elemeket, közvetlen rálátással az ásatási területre. Sétánkat ma is Plakán, vagyis az óvárosi negyedben fejezzük be, ahol megtekintjük a Kis és Nagy Katedrálist, majd szabad program keretében vásároltathatunk a bazárban, vagy beülhetünk egy finom ebédre egy tavernába.

Délután: Pireusz, Marina Zeas

Délután metróval kiutazunk Athén kikötővárosába, Pireuszba. Az itteni Marina Zeas jachtkikötő színes épületeivel és az itt parkoló pazar jachtokkal teljesen elvarázsolja az ide látogatókat. 

4. nap: Hazautazás

Transzfer a reptérre és hazautazás.
A program változásának jogát fenntartjuk.

Cena zahrňuje

Repülőjegyet menetrendszerinti járattal Budapestről (ill. Bécsből a program szerint) Athénba · Fedélzeti kézipoggyászt (40cm x 20cm x 25cm, max. 10 kg) · Minden reptéri és egyéb illetéket · Kétirányú transzfert az athéni repülőtér és a szálloda között · Kétágyas szobában való elhelyezést, jó értékelésű szálláshelyen reggelivel · Magyar nyelvű hivatalos, görög helyi idegenvezetői engedéllyel rendelkező idegenvezetőt

Cena nezahrňuje

Feladott poggyászt (90 Eur/db. 20 kg két irányban)· Belépőjegyeket a múzeumokba· Étkezést (a szállodai reggeli kivételével)· Helyi tömegközlekedést

Všetky ceny tu uvedené sú za osobu od alebo za jednotku od na zájazd či noc. Presnú cenu zistíte v detaile kalkulácie zájazdu.