Tanzánia - Zanzibar - Zanzibár, a türkizkék paradicsom | Zájazdy Orient Travel 2022

Zanzibár, a türkizkék paradicsom

Tanzánia

Zanzibar

Zájazd zakúpilo klientov
10 fotografií
24.06. - 05.07.2022
12 dní / 9 nocí
Raňajky
Letecky
osoba od / zájazd 1 720
Iný termín
Popis Termíny Destinácia Program Hodnotenie

Popis

1. nap: Indulás Zanzibárra

Indulás Zanzibár egzotikus szigetére, a fűszerek szigetére, amely türkizkék tengervizével, hófehér homokú strandjaival, az itt található érintetlen természettel, korallzátonyaival, a színes víz alatti élővilágával és nem utolsó sorban a helyi emberek barátságos viselkedésével mindenki szívébe belopja magát.

2. nap: Érkezés, szállás és pihenés

Landolás után kedves helyi emberek fogadnak hatalmas mosollyal, Jambo, üdvözlünk Afrikában! Itt minden más., a szigetet belengi a forró levegő és a fűszerek illata. A megérkezést követően a fővárosba, Stone Townba utazunk. Itt fogyasztjuk el az első reggelinket, majd kényelmes délutáni pihenőt követően este irány a belváros.

3. nap: Stone Town, Prison Island

Helyi idegenvezetővel fedezzük fel a sziget fővárosát, mely évek óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján. A szűk kis utcákon tett séták az egykori, történelmi időkre emlékeztetnek. Ellátogatunk a piacra, ahol a fűszerek tömkelege mellett húst, halat és rengeteg gyümölcsöt is kínálnak az árusok. Nem maradhat ki Kelet-Afrika első, a 19. században épült anglikán székesegyháza, melyet az egykori rabszolgapiac helyén építettek fel. Városi sétánk során eljutunk a Queen zenekar egykori frontemberének, Freddy Mercurynak a szülőházához is. Ellátogatunk a város egyik gyöngyszeméhez, a tengerparton épült Csodák Házához. Egykor ez az épület volt a zanzibári szultán palotája és a nevét onnan kapta, hogy Zanzibáron itt volt először elektromos áram és folyóvíz és ez volt az első magas épület, ahova liftet építettek.

Ebéd után hajóval indulunk tovább Prison Islandre, azaz a Börtön Szigetre. A sziget a szó szoros értelmében soha nem volt börtönsziget, csupán egykoron ideiglenesen itt őrizték az engedetlen rabszolgákat. Van egy régi karantén épület a szigeten, ahol egykor a sárgalázban szenvedőket különítették el. Manapság az óriás aldebaran teknősök otthona a sziget. Lesz alkalmunk napozni vagy sznorkelezni a korallzátonyok közelében. A koraesti órákban térünk vissza Stone Townba.

4. nap: Jozani Nemzeti Park és Fűszer Túra

A reggelit követően a Jozani Erdőbe látogatunk. A természet szerelmeseit teljesen elvarázsolja annak a trópusi esőerdőnek a maradványa, mely egyszer a sziget teljes területét borította. A mintegy 50 km2-nyi természetvédelmi területen fekvő erdőben őshonos majmokat, rákokat és mangrove mocsarat is találunk. A Jozani Nemzeti Park elsősorban a ritka, védett és veszélyeztetett zanzibári vöröskolobusz majomról ismert, melyből mindössze 1000-1200 él már a szigeten.

Ebéd után egy helyi fűszer ültetvényre látogatunk. A Zanzibárról származó fűszereket a Föld minden táján ismerik és használják, már a 19. században a sziget volt a világ legnagyobb szegfűszeg exportőre. A fűszer-túránk során megismerkedünk a helybéli emberek életével. Kora este költözünk át Nungwiba.

5. nap: Pihenés Nungwin

Hófehér homok és hihetetlenül türkiz színű víz… Ezekkel, továbbá a csodálatos strandokkal, valamint a buja trópusi vegetációval bűvöli el Nungwi az idelátogató vendégeket. Egész nap strandolunk, majd este kiruccanunk egy italra valamelyik hangulatos bárba.

6. nap: Fakultatív kirándulás Mnemba szigetére

Mnemba szigete mintegy 3 km-re fekszik Zanzibár északkeleti partjaitól. A sziget magántulajdonban van, azonban egy több, mint 1,5 km hosszú korallzátony veszi körül, mely rengeteg érdeklődőt vonz lélegzet elállító partjaival és a kék minden árnyalatában játszó tengerrel. A víz alatti világ és a búvárkodás szerelmesei egyedülállóan szép korallokat és mindenféle színes halakat figyelhetnek meg.

7-8. nap: Pihenés Nungwin

Pihenéssel és kikapcsolódással teli szabad program a tengerparton.

9. nap: Reggeli pihenő a tengerparton, majd indulás haza

Búcsúzóul még strandolás és pihenés a parton, egy utolsó csobbanás az óceánban, ezt követően pedig délután indulunk a reptérre.

10. nap: Érkezés

Érkezés Bécsbe/Budapestre a program szerint, majd egyéni transzfer haza.

Všetky ceny tu uvedené sú za osobu od alebo za jednotku od na zájazd či noc. Presnú cenu zistíte v detaile kalkulácie zájazdu.